El 'no' a l'Estatut és l'opció majoritària de les assemblees locals d'ERC al Vallès Occidental


  • Comparteix:

Prop de 160 persones s'han reunit aquest dimarts ala Casa de Cultura amb motiu de l'assemblea territorial

Prop de 160 persones s'han reunit aquest dimarts ala Casa de Cultura amb motiu de l'assemblea territorial

La majoria de seccions locals d'ERC del Vallès Occidental, entre les quals es troba Sant Cugat, defensen el 'no' en el referèndum de l'Estatut. Prop de 160 militants han assistit aquest dimarts a l'assemblea territorial del Vallès Occidental que ha tingut lloc a la Casa de Cultura.

La majoria de seccions locals han defensat votar en contra del projecte d'Estatut, malgrat que una part també ha contemplat el vot nul o en blanc. La secció local d'ERC a Sant Cugat s'ha mostrat partidària del 'no' durant l'assemblea.

El president d'ERC al Vallès Occidental, Marc Sanglas, remarca que el fet d'haver-hi més seccions en contra no implica que sigui el posicionament majoritari de la militància.

Marc Sanglas

Hi ha una majoria de seccions locals, però s'hauria de tenir em compte el pes de cadascuna per determinar si és un posicionament majoritari.


Recordem que l'executiva nacional d'ERC ha convocat la militància a diverses assemblees territorials per discutir sobre el posicionament de la formació republicana en el referèndum sobre l'Estatut. La decisió final es debatrà en el Consell Nacional d'aquest dissabte, 6 de maig.

La consellera de Benestar i Família i membre d'ERC, Anna Simó, ha explicat que l'objectiu d'aquestes assemblees és informar els militants del procés de presa de decisió però, sobretot, donar la paraula a les seccions locals.

Anna Simó

Informarem del procés de presa de decisió del Consell Nacional. Donarem la paraula a les seccions locals.


També el president d’Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha reconegut aquest dimarts que les assemblees no són "només informatives", sinó que també serveixen per escoltar la militància en referència a la possibilitat que podrien influir en la decisió final del partit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.