Demanen un any de presó pels pressumptes responsables de l'incendi de 1994 a Collserola


  • Comparteix:

Les dues persones que tenien càrrecs de responsabilitat l'any 1994 a la companyia elèctrica Fecsa podien ser condemnades a un any de presó com a responsables de l'incendi que va arrasar part de la Floresta i les Planes l'onze d'agost d'aquell any. La Fiscalia de Medi Ambient va sol·licitar ahir aquesta pena pels acusat, que el 1994 ocupaven respectivament els càrrecs de cap de manteniment i cap de zona de Fecsa. Durant el judici, celebrat ahir a l'Audiència de Barcelona, la Fiscalia va explicar que l'incendi el va provocar un pal de llum en mal estat. L'acusació particular i la Fiscalia sostenen que els acusats, que s'han declarat innocents, van actuar amb negligència al no tenir en condicions l'esmentat pal elèctric.

El fiscal encarregat d'aquest cas entén que Fecsa hauria d'haver canviat el pal elèctric en comptes de reforçar-lo amb un altre de paral·lel, que va resultar inútil per evitar el que finalment va passar. En definitiva, la Fiscalia de Medi Ambient creu que Fecsa va aplicar una solució poc encertada per arreglar el pal en mal estat. L'objectiu que perseguia Fecsa amb aquesta mala solució era, segons la Fiscalia, estalviar-se diners. L'acusació particular creu que els acusats van actuar amb 'manca d'elemental previsió i infracció de la normativa'. Els acusats van negar els arguments inculpatoris i van explicar que la companyia Fecsa va tallar la vegetació existent prop del pal de llum l'any 1991 i que no tenia l'obligació de fer-ho fins l'any següent. A més, van insistir a dir que el foc es va originar al costat de la carretera com a conseqüència una burilla de cigarreta.
L'incendi va cremar 200 hectàrees de terreny i va ocasionar cremades a dues persones. A més, es van ocasionar danys materials a diversos habitatges. Econòmicament, els danys van ascendir a 111.790 euros. A més, els dos veïns de la Floresta que van patir cremades reclamen indemnitzacions de 18.000 i 30.000 euros respectivament. L'empresa explotadora dels Túnels de Vallvidrera també reclama una indemnització de 48.000 euros i dos propietaris sol·liciten 240.000 euros pels danys materials que van patir els seus domicilis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.