Maragall visita dissabte Sant Cugat per cloure la convenció de Ciutadans pel Canvi

Política

Publicat el 25/mai/06 per Miquel Herrada

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, clourà aquest dissabte a Sant Cugat la setena convenció de Ciutadans pel Canvi (CpC), que tindrà com a lema 'La convivència a debat'. Diversos ponents, entre els quals el catedràtic de Ciència Política Joan Botella, reflexionaran sobre les relacions familiars, socials, polítiques, generacionals i ètniques.

Consensuar propostes de futur per aconseguir una millor convivència és un dels principals objectius de la trobada, que tindrà lloc aquest dissabte a la seu del Club Muntanyenc Sant Cugat. I és que una de les prioritats de Ciutadans pel Canvi, la plataforma nascuda el 1999 per donar suport a la candidatura de Pasqual Maragall, és promoure el debat a la societat civil i fomentar la participació ciutadana. Escoltem el diputat de CpC Toni Comín.

Toni Comín

La primera prioritat de CpC és promoure el debat i ho fem de forma innovadora amb igualtat de condicions entre socis i no socis

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La convenció farà servir una metodologia innovadora, que té l'objectiu de plantejar els escenaris de futur que es preveuen sobre els diferents temes, determinant quins són els més desitjables i també quines actuacions caldria engegar per arribar-hi.

Per fer aquest procés participatiu, la convenció es dividirà en comissions. L'escriptora Gemma Lienas encapçalarà la comissió de Convivència entre Generacions, l'arquitecte David Mackay conduirà la de Convivència amb l'Entorn i el director del Grup de Recerca de Teoria Política, Ferran Requejo, moderarà la de Convivència entre Cultures.

A partir d'aquests grups de treball, l'objectiu és fer propostes concretes i assumibles pels governs. Ho explica el regidor de CpC a l'Ajuntament de Sant Cugat, Pau Calsamiglia.

Pau Calsamíglia

Volem fer debat i propostes als Parlaments que prosperin en proposicions de llei que millorin la qualitat de vida als ciutadans.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les sessions de treball se celebraran al CMSC. L'acte inaugural, a càrrec del catedràtic de Ciència Política, Joan Botella, i la cloenda amb el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, tindran lloc al Teatre-Auditori.