Recasens recorda a ICV-EA que el contenidor groc compta amb el suport de la Mesa de Residus


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, ha sortit al pas de les crítiques d'ICV-EA per la decisió d'implantar el contenidor groc a la ciutat, assegurant que el projecte compta amb el consens majoritari de la Mesa de Residus. Recasens ha afirmat també que actualment el model Residu Mínim que s'aplica al municipi no es pot desenvolupar al cent per cent per la saturació i el cost de les plantes de triatge.

ICV-EA ha abandonat la Mesa de Residus i ha demanat la dimissió o el cessament del titular de Serveis Territorials, Joan Recasens, per la decisió d'implantar el contenidor groc a la ciutat, sense consensuar-ho, diuen, amb la resta de forces polítiques i en detriment del model Residu Mínim.

Davant d'aquestes acusacions, Joan Recasens ha desmentit que la decisió no s'hagi consultat amb la Mesa de Residus, ja que segons ha assegurat, en la darrera reunió es va posar aquest tema sobre la taula i la majoria d'integrants van donar-hi suport.

Joan Recasens

El PSC, CiU; comerciants, la Federació d'Associacions de Veïns i la representant de l'EMD de Valldoreix hi estaven a favor i fins i tot havien demanat en alguna ocasió que s'implantés. L'únic que hi va estar clarament en contra va ser el Grup de Natura i ICV va dir que no li semblava bé


Recasens ha lamentat també que hagi hagut de conèixer per la premsa la decisió dels ecosocialistes d'abandonar la Mesa de Residus, ja que segons ha dit, han tingut moltes oportunitats per comunicar-ho. Per al titulat de Serveis Territorials, això ha estat una 'manca de respecte cap a les institucions important'.

D'altra banda, Joan Recasens ha assegurat que actualment només hi ha 2 alternatives pel que fa als envasos lleugers: posar-los al contenidor groc o portar-los a l'abocador. I és que segons ha dit, les plantes de triatge de Rubí i Torrelles estan al límit de la seva capacitat i, a més, es tracta d'un model de funcionament que actualment s'està qüestionant pel seu elevat cost i la seva eficiència. En aquest sentit, ha afegit que demanar la construcció d'una planta de triatge és, a dia d'avui, 'una irresponsabilitat'.

Joan Recasens

En aquest moment només tenim dues alternatives: o posem els envasos lleugers al contenidor groc o els portem a l'abocador. Si els anomenats ecosocialistes prefereixen que es porti a l'abocador, que m'ho expliquin


Per a Recasens, 'cal ser més flexible' ja que optar pel contenidor groc no vol dir qüestionar el model Residu Mínim sinó fer la separació d'aquestes envasos ja d'entrada enlloc de fer-ho a les plantes de triatge.

El tinent d'alcalde també ha lamentat que ICV-EA hagi acusat l'equip de govern de no impulsar aquest model ni la recollida selectiva, ja que segons ha dit, s'està augmentant el percentatge de recuperació dels diferents tipus de brossa. També ha recordat que durant aquest any han entrat en funcionament el mini punt verd i el punt verd mòbil, i que a partir del setembre i durant el primer trimestre de l'any vinent es farà la campanya per estendre la separació de la brossa orgànica als districtes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.