L'alcalde demana que la Generalitat canviï els criteris de la Llei de barris perquè les Planes pugui rebre ajuts


  • Comparteix:

L'alcalde lamenta la decisió de la Generalitat d'excloure el districte santcugatenc de les Planes de la tercera convocatòria d'ajudes de la Llei de barris. A l'espera de conèixer els motius d'aquesta resolució, Lluís Recoder demana que es modifiquin els criteris per atorgar aquesta subvenció, per tal que l'ajut pugui beneficiar les urbanitzacions disperses com les Planes.

Recoder s'ha mostrat 'sorprès negativament' per la notícia i ha afirmat que les Planes es mereixia aquestes ajudes, que anaven destinades a finançar un projecte d'urbanització. L'alcalde lamenta la decisió del departament de Política Territorial i Obres Públiques i espera que el govern català reconsideri la postura en una propera convocatòria.

Lluís Recoder

Lamento la decisió. Era una oportunitat per obtenir finançament per tirar endavant un projecte d'urbanització i reduir la càrrega sobre els veïns. Espero que es reconsideri la decisió en properes convocatòries.


L'alcalde ha reconegut que l'equip de govern tenia dubtes sobre el compliment dels criteris de la convocatòria, ja que la Llei de barris prioritza les àrees més densament poblades i les Planes té una estructura molt dispersa i esponjada. A l'espera de conèixer els motius de la negativa de la subvenció, Lluís Recoder demana a la Generalitat que modifiqui els criteris per tal que urbanitzacions com les Planes es puguin acollir a la convocatòria.

Lluís Recoder

Si el motiu ha estat la poca densitat demogràfica, jo demanaria que es modifiqués el criteri. La Llei hauria de beneficiar també les urbanitzacions que van néixer als anys 60, sense serveis.


La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ja s'ha posat en contacte amb el govern català per conèixer les raons d'aquesta decisió. L'alcalde ha avançat que l'Ajuntament tornarà a presentar la candidatura de les Planes en posteriors convocatòries de la Llei de barris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.