El PSC acusa l'equip de govern de no planificar les necessitats educatives


  • Comparteix:

Quan queden pocs dies per l'inici del curs escolar, el PSC ha denunciat una manca de planificació per part de l'equip de govern en matèria d'ensenyament. Els socialistes han criticat que, davant l'increment de població que viu la ciutat, el govern local no ha sabut reaccionar a temps per oferir suficients places i uns centres educatius de qualitat.

Les mancances que denuncia el PSC es concreten en el retard de les obres de millora de les escoles de La Floresta, Pla i Farreres, Joan Maragall i Pins del Vallès. Un retard que, segons el PSC, contrasta amb la visió que vol projectar l'equip de govern.

El portaveu socialista, Jordi Menéndez, ha afirmat que, en matèria d'ensenyament, hi ha un gran desnivell entre la demanda i l'oferta. Un fet incomprensible ja que, segons Menéndez, el govern local té suficients elements per a preveure un increment de població. El socialista ha comentat els problemes que sorgiran davant aquesta manca de planificació:

Jordi Menéndez

En aquest curs, previsiblement hi haurà un degoteig d'alumnes que no sabran on encabir.. A no ser que vulguin baixar la qualitat per a admetre més alumnes


Les files socialistes demanden una modificació del mapa escolar. Uns canvis que passarien també per la creació de cursos formatius de segon grau i programes socials per alumnes amb fracàs escolar. El primer secretari del PSC, Salvador Gausa, ha dit que aquestes necessitats seran una realitat quan els socialistes arribin al govern:

Salvador Gausa

Si nosaltres arribem al govern establirem progames socials que ajudin a nens Amb problemes escolars


D'altra banda, Gausa ha titllat "d'excusa de mal pagador", el fet que l'alcalde Lluís Recoder hagi demanat a la Generalitat més atenció a l'hora d'oferir centres educatius de qualitat. El primer secretari del PSC ha dit que aquestes declaracions arriben tard ja que, diu, "un ajuntament s'ha de barallar amb qui sigui".

En un altre ordre de coses, la formació socialista ha enviat dos escrits a l'alcalde, Lluís Recoder, perquè siguin inclosos en l'ordre del dia del ple de dilluns. En primer lloc, els socialistes sol·liciten la reunió de la comissió informativa de seguretat per a solucionar, diuen, els problemes d'inseguretat ciutadana que hi ha a la ciutat. D'altra banda, el partit demanarà una explicació de l'alcalde sobre l'enderrocament de la Casa de la Sardana de La Floresta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.