L'alcalde reclama a Aznar que doti Sant Cugat dels policies estatals que li pertoquen a la ciutat


  • Comparteix:

L'alcalde reclama al govern de Madrid que doti Sant Cugat amb els efectius de la policia estatal que li pertoquen i no traslladi la seva competència en matèria de seguretat ciutadana als agents de la Policia Local. D'aquesta manera Lluís Recoder valora una de les mesures contemplades en el Pla contra la inseguretat presentat pel govern de José Maria Aznar. L'alcalde, en canvi, veu amb bons ulls que s'agilitin els judicis per petits delictes i es pugui expulsar els immigrants amb condemnes pendents; dos temes llargament reivindicats per Convergència i Unió als governs de l'Estat.

L'alcalde considera 'poc seriosa' la proposta que les policies locals assumeixin més tasques de vigilància dels carrers i ha recordat que 'la competència en matèria de seguretat és del govern estatal'. En aquest sentit Lluís Recoder ha subratllat que Sant Cugat pateix un dèficit greu d'agents del cos estatal de seguretat, de manera que la ciutat disposa del doble d'agents de la policia local que efectius de la policia estatal. Recoder demana al govern de Madrid que doti la ciutat amb els efectius que li pertoquen i dobli la plantilla actual.

Lluís Recoder

Reclamo una vegada més que l'Estat ens doti dels mitjans que ens pertoquen i que per tant no s'obligui a la Policia Local a fer un sobre-esforç


Del conjunt de mesures legislatives presentades pel govern del PP per lluitar contra la delinqüència, Recoder s'ha felicitat perquè finalment es doni un impuls a l'agilització de la justícia i es puguin jutjar els robatoris i els furts en un màxim de 15 dies. De tota manera l'alcalde ha lamentat que 'ho facin ara i no ho hagin fet fa molt de temps' quan des de CIU s'havia demanat primer al govern socialista i després al govern del PP.

D'altra banda, sobre la possibilitat d'expulsar els immigrants amb condemnes pendents inferiors als sis anys, Recoder ha explicat que és una mesura 'que els alcaldes veníem reclamant des de fa temps' i permetrà posar fi als immigrants que han fet de la delinqüència el seu sistema de vida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.