L'Ajuntament vetllarà per la seguretat laboral en les obres públiques


  • Comparteix:

L'Ajuntament vetllarà perquè totes les empreses contractades en obres públiques compleixin la llei de Prevenció de Riscos Laborals. Així s'ha acordat en el ple que, de manera unànime, també ha decidit demanar al govern català l'adopció de mesures urgents per aturar l'alta sinistralitat registrada a Catalunya en els darrers mesos.

A través d'una moció institucional, el consistori es compromet a fixar l'obligatorietat per part de totes les empreses concessionàries de complir amb la Llei de Seguretat Laboral. També s'ha acordat no adjudicar en el futur obres o serveis a cap empresa sancionada per incompliment d'aquesta llei.

Tots els grups han coincidit en la necessitat d'adoptar mesures urgents per aturar l'alta sinistralitat laboral que pateix Catalunya. El portaveu d'Iniciativa per Catalunya-Verds, Francesc Godàs, impulsor de la moció, ha assenyalat les causes de l'alt nombre d'accidents en el treball:

Francesc Godàs

La causa d'aquests accidents és l'obsesió per la reducció de costos, que es tradueix en la subcontractació


Tot i la coincidència unànime, alguns grups han fet peticions particulars. Esquerra Republicana ha demanat la creació d'una llei catalana de Prevenció de Riscos Laborals mentre que el PSC ha desitjat que el govern de l'Estat sigui receptiu sobre aquesta problemàtica i augmenti la dotació d'Inspecció de Treball com una eina de lluita contra els accidents laborals.

Finalment, l'equip de govern ha anunciat que l'Ajuntament col·laborarà amb la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia per perseguir les empreses que incompleixin la llei dins el terme municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.