Recoder reclama a la Generalitat que es tiri endavant la declaració de Collserola com a parc natural


  • Comparteix:

L'alcalde diu que si es planteja la proposta, CiU hi donarà suport

L'alcalde diu que si es planteja la proposta, CiU hi donarà suport

L'alcalde de Sant Cugat ha reiterat la crida a les administracions supralocals perquè s'impliquin en el procés de protecció de Torre Negra i de Collserola. Després de la darrera sentència del Tribunal Suprem que obliga l'Ajuntament a tramitar un Programa d'Actuació Urbanística presentat fa uns anys per Núñez i Navarro, Lluís Recoder ha instat el govern català a tirar endavant la declaració de Collserola com a parc natural i ha assegurat que el projecte tindrà el suport de CiU.

Tot i reiterar que la sentència del Tribunal Suprem no implica, en cap cas, que Torre Negra pugui urbanitzar-se, l'alcalde de Sant Cugat ha reclamat una vegada més l'ajuda de les administracions supralocals per acabar de tancar aquest procés de preservació de Torre Negra però, sobretot, de Collserola.

Segons Lluís Recoder, la petició de la propietat d'urbanitzar va en contra 'dels signes del temps'. Tot i això, i per tancar aquesta qüestió, l'alcalde reclama el suport d'altres administracions i que es tiri endavant la declaració de Collserola com a parc natural i que s'inclogui dins aquesta declaració el sector de la Torre Negra.

Lluís Recoder

Ara necessitem una implicació molt directa de les altres administracions. Jo una vegada més reclamo que es declari Collserola com a parc natural i s'inclogui Torre Negra


En aquest sentit, Recoder ha deixat clar que aquest és un dels temes importants que no es pot deixar aturat i ha assegurat que si el govern de la Generalitat vol tirar endavant aquesta proposta, CiU hi donarà suport.

Lluís Recoder

Aquest és un d'aquells temes que si el govern els vol tirar endavant, no trobarà oposició per part de l'oposició. Si el govern de la Generalitat fa un plantejament de declarar Collserola parc natural i necessita el recolzament de CiU, jo m'encarrego d'aconseguir-lo


Recordem a principis del 2005 el departament de Medi Ambient de la Generalitat va mostrar-se favorable a incrementar el marc de protecció de Collserola, declarant aquest espai parc natural. Entre les recomanacions de l'estudi encarregat pel govern català per tirar endavant aquest tema, hi havia la previsió d'incloure el sector de la Torre Negra dins aquest futur parc natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.