El ple rebutja aturar el transvasament de l'Ebre cap l'àrea de Barcelona


  • Comparteix:

El Ple ha rebutjat instar la Generalitat a aturar el transvasament d'aigua de l'Ebre a l'àrea de Barcelona. Mentre que els partits d'esquerra han demanat la suspensió de la que serà la primera obra del Pla Hidrològic Nacional, l'equip de govern l'ha rebutjat adduint que ja es va aprovar una moció on Sant Cugat es compromet a adoptar mesures que fomentin una nova cultura de l'aigua.

L'oposició rebutja el transvasament i argumenta que les necessitats d'aigua de l'Àrea Metropolitana no han de basar-se en una política de transvasaments sinó en polítiques sostenibles.

L'equip de govern, per la seva banda, ha rebutjat la moció perquè el ple del mes d'abril de l'any passat ja va acordar engegar una sèrie de mesures de foment d'una nova cultura de l'aigua. Aquestes iniciatives s'han concretat en la confecció de l'Agenda 21 o bé l'adopció d'ordenances de captació i aprofitament d'aigua.

Segons el portaveu d'Iniciativa, Francesc Godàs, a més de perjudicial, el Pla està ple d'irregularitats en la seva tramitació:

Francesc Godàs

El projecte de transvasament d'aigua de l'Ebre cap a Barcelona està fet amb nocturnitat i alevosia


Els tres partits d'esquerra s'han queixat que el PHN s'ha fet d'esquena a la gent de les terres de l'Ebre i afectarà greument els ecosistemes del Delta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.