El diputat d'UDC, Sánchez Llibre, rebutja una possible aliança futura entre CiU i PSC al Parlament


  • Comparteix:

Els democristians han celebrat a Sant Cugat l'Assemblea Intercomarcal de Barcelona Comarques

Els democristians han celebrat a Sant Cugat l'Assemblea Intercomarcal de Barcelona Comarques

Sant Cugat ha acollit aquest dijous per primera vegada l'Assemblea Intercomarcal de Barcelona Comarques d'Unió Democràtica de Catalunya. La jornada ha servit per renovar el reglament de la formació però també per explicar als militants la feina feta els darrers mesos. En aquest context, el diputat d'UDC, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat que l'objectiu de CiU és tornar a governar Catalunya i poder-ho fer en solitari, lluny de pactes com una possible sociovergència.

La Casa de Cultura de la nostra ciutat ha estat l'escenari, aquest dijous, de l'Assemblea Intercomarcal de Barcelona Comarques d'UDC. La trobada ha servit per renovar el reglament de la formació i adequar-lo als nous estatuts aprovats pel partit però també per explicar als militants la feina que s'ha fet durant aquest curs polític tant al Parlament com al Congrés dels Diputats.

Així ho ha explicat el president de la Intercomarcal, el santcugatenc Joan Recasens, que s'ha felicitat també que aquesta trobada s'hagi celebrat, per primera vegada a la nostra ciutat.

Joan Recasens

Per nosaltres, a banda d'aprovar un reglament que es deriva del darrer congrés extraordinari en que es van modificar els estatuts d'UDC, també tenim la presència de tots els càrrecs públics de la intercomarcal per donar explicacions als militants


En aquest context, el diputat democristians, Josep Sánchez Llibre, ha remarcat que aquest curs polític ha estat marcat per l'aprovació del nou Estatut de Catalunya i pel fet que, segons ha dit, el PSOE ha triat un 'soci solvent i amb sentit comú' per pactar lleis com la reforma de l'IRPF, la reforma de l'Impost de Societats o la reforma de la llei sobre el frau fiscal.

Per a Sánchez Llibre, s'ha obert una possibilitat d'entesa i col·laboració important amb el govern de Madrid, tot i que ha descartat totalment que això hagi d'implicar avançar cap a una possible sociovergència a nivell de Catalunya.

Josep Sánchez Llibre

L'interès d'UDC i de CiU és guanyar les eleccions i governar i en solitari, en cap moment ens plantem a les eleccions amb la mentalitat de la sociovergència


En termes similars s'ha expressat el president i parlamentari d'UDC, Ramon Espadaler, que ha fet un balanç agredolç del curs parlamentari ja que, segons ha dit, s'ha aprovat l'Estatut però s'han perdut anys i mig amb un govern 'desgavellat' i sense que el govern tripartit hagi fet quasi cap llei. Per a Espadaler, ara ha de començar una nova etapa on CiU pugui tornar a liderar els projectes del país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.