Zubimendi demana 'maduresa política' a Espanya en el procés de pau al País Basc


  • Comparteix:

Zubimendi (esquerra) en l'acte a l'espai Terra Dolça

Zubimendi (esquerra) en l'acte a l'espai Terra Dolça

El membre de la il·legalitzada Batasuna, Mikel Zubimendi, demana 'maduresa política' a l'Estat espanyol per acceptar el dret a l'autodeterminació d'Euskal Herria. En un acte aquest divendres a l'espai Terra Dolça, el polític abertzale assegura que sectors del Partit Popular d'Euskadi també són partidaris del procés de pau al País Basc.

El membre de Batasuna ha assegurat que els intents fallits de negociar un procés pau per a Euskal Herria a l'Alger i Suïssa serviran ara per evitar errades. Segons el polític abertzale, les recents negociacions entre Batasuna i el Partit Socialista d'Euskadi són una mostra de l'oportunitat històrica d'assolir la pau al País Basc.

Zubimendi també ha remarcat que l'esquerra abertzale defensarà el dret d'Euskal Herria a decidir lliurement el seu futur. Per aquest motiu, el polític ha reclamat 'maduresa política' a Espanya per acceptar el dret a l'autodeterminació del poble basc.

Mikel Zubimendi

Cal comprovar si existeix prou maduresa política per respectar el dret del País Basc a decidir lliurement el seu futur.


D'altra banda, Zubimendi ha lamentat que el Partit Popular intenti 'rebentar' el procés de pau a Euskal Herria. El polític abertzale, que ha qualificat els populars de 'néts de Franco', ha remarcat que el PP no aturarà la pacificació a Euskadi perquè té el suport majoritari de la societat basca.

Zubimendi també ha afirmat que sectors d'Unió del Poble Navarrès (UPN) i el Partit Popular al País Basc donen suport al procés de pau.

Mikel Zubimendi

Encara que Rajoy ho negui, hi ha sectors d'Unió del Poble Navarrès i del PP que volen arreglar el conflicte.


Mikel Zubimendi va ser diputat al parlament basc per la desapareguda Euskal Herritarrok entre el 1994 i el 1998. Zubimendi va complir 6 anys de condemna a presons franceses per vinculació amb ETA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.