ERC considera que les crítiques del PSC sobre les polítiques socials responen només a una voluntat de desgast polític


  • Comparteix:

L'equip de govern ha rebut una subvenció de 30.000 euros per finançar 2 mediadors ciutadans

L'equip de govern ha rebut una subvenció de 30.000 euros per finançar 2 mediadors ciutadans

ERC ha manifestat la seva sorpresa per les crítiques fetes des del PSC sobre el conveni signat amb la Diputació per finançar la tasca de 2 mediadors socials al municipi. Els republicans afirmen que les polítiques socials han estat, des de principis de mandat, la seva prioritat i diuen que hagués estat una 'irresponsabilitat' no acceptar aquesta subvenció de la Diputació ja que també cal vetllar per millorar les finances municipals. Per als republicans, les declaracions del PSC responen només a la voluntat de desgastar un altre grup polític.

L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha adherit al nou programa de suport als ens locals que ha engegat la Diputació de Barcelona per promoure l'impuls i creació de serveis de mediació ciutadana. En el cas de Sant Cugat, s'ha rebut una subvenció de 30.000 euros que servirà per finançar 2 mediadors fins a finals del 2007. La seva tasca serà la de contactar amb aquells col·lectius menys arrelats a la vida ciutadana per tal de detectar les seves inquietuds i necessitats i poder aplicar les polítiques adients.

Des del PSC van rebre amb sorpresa aquest conveni, denunciant que ells feia temps que demanaven aquest servei però que aquesta no ha estat una prioritat de l'equip de govern local, que no hi ha destinat una partida del pressupost municipal.

Des d'ERC han assegurat però que les polítiques socials i la cohesió ciutadana han estat la seva prioritat, tal i com es posa de manifest amb la feina feta en habitatge públic, el SOM o el Pla de Ciutadania. Els republicans han afegit que una altra prioritat és vetllar per les arques municipals i que, per tant, hagués estat una irresponsabilitat no acceptar aquesta subvenció de la Diputació. Escoltem el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon.

Toni Ramon




Els republicans han explicat també que, en cap cas, el servei pactat amb la Diputació coincideix amb la proposta del PSC de crear un servei de mediació de conflicte entre ciutadans, sinó que està més orientat als nous col·lectius que arriben a la ciutat i a detectar les seves necessitats. Des d'aquesta formació afegeixen que la proposta socialista és interessant però que cal establir unes prioritats en funció de les necessitats. Enric Tomàs, regidor de Sanitat i Serveis Socials.

Enric Tomàs




Per a ERC, les declaracions del PSC responen a una voluntat de desgast polític de l'equip de govern a menys d'un any de les eleccions municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.