La polèmica sobre la necessitat d'adquirir sòl públic de Torre Negra centra bona part del ple extraordinari


  • Comparteix:

PSC denuncia que no s'està fent res per adquirir el sòl i l'equip de govern ho desmenteix però remarca que no és incompatible que part del terreny sigui privat

PSC denuncia que no s'està fent res per adquirir el sòl i l'equip de govern ho desmenteix però remarca que no és incompatible que part del terreny sigui privat

La necessitat que el sòl de Torre Negra passi a ser públic i de compensar els propietaris d'aquest sector ha protagonitzat bona part del debat sobre el pla especial de protecció i millora del Parc Rural de la Torre Negra. PSC i ICV-EA han denunciat que l'equip de govern no fa res per adquirir aquest sòl. Des de l'equip de govern asseguren, en canvi, que hi ha una previsió econòmica i una reserva de sostre per pagar la propietat però remarquen que no és incompatible amb el parc rural que part del terreny sigui de titularitat privada.

Durant el ple extraordinari que ha servit per aprovar inicialment el pla especial de protecció i millora del Parc Rural de la Torre Negra, ICV-EA i especialment el PSC, han denunciat que l'equip de govern no està fent res per comprar el sòl privat d'aquest sector i que aquest passi a mans públiques.

El portaveu socialista, Salvador Gausa, ha apuntat que si el sòl no és de titularitat pública la protecció 'són cants de sirena'. Gausa ha denunciat que el document del pla especial no inclogui això com una prioritat ni contempli una dotació econòmica o de terrenys per adquirir aquest sòl i 'pagar així la factura que suposa la protecció d'aquest espai'.

Salvador Gausa

Entre les 43 actuacions que es relaten al pla especial, figura l'adquisició de sòl al número 29. Tot un símptoma. Però el més preocupant és que en l'avaluació econòmica del document no hi figura ni un sol euro


Des de l'equip de govern, la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha desmentit aquestes afirmacions, assegurant que hi ha una previsió de 14.000 metres quadrats de sostre a la zona de Torreblanca per compensar la propietat i que, a més, ja s'han fet ofertes de compra als propietaris que la majoria han rebutjat. Conesa ha afegit que la memòria de modificació del PGM en aquest àmbit determina un cost d'uns 27 milions d'euros per l'adquisició de sòl i ha remarcat que és important que la ciutat sàpiga que costa la protecció de Torre Negra.

Mercè Conesa

La ciutadania ha de saber que Torre Negra és un tema de ciutat importantíssim però que té un cost per la ciutat que hem d'anar afrontant en els propers anys. Un cost pel que tenim una reserva de sostre en el planejament dels jesuïtes


Tant Mercè Conesa com el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, han remarcat a més que no és incompatible que part del sòl sigui privat, com demostra el fet que el 80% del parc de Collserola és de titularitat privada. Tots dos han afegit que es delimitaran els indrets imprescindibles que cal adquirir -o bé per compra o bé per expropiació- i que la resta s'anirà fent en funció de les possibilitat econòmiques de la ciutat i de les negociacions amb els propietaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.