El PSC acusa l'equip de govern d'incompliment en la creació del síndic

Política

Publicat el 2/ago/06 per Alex Rufi

El PSC acusa l'equip de govern d'incomplir el compromís de crear una Sindicatura de Greuges Municipal. El portaveu dels socialistes, Salvador Gausa, exigeix que durant la primera quinzena de setembre l'Ajuntament engegi les accions necessàries per posar en marxa aquesta figura.

El portaveu socialista qualifica d'incompliment en tota regla l'actuació del govern municipal, que encara no ha creat la figura del Síndic de Greuges. El projecte es va aprovar per unanimitat el 2003 i es va publicar al butlletí municipal, però encara no s'ha posat en marxa. Els socialistes denuncien que l'equip de govern es va comprometre a finalitzar el procés d'elaboració del síndic durant el primer trimestre del 2006.

Salvador Gausa responsabilitza l'alcalde Lluís Recoder i el tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, del retard en la creació de la sindicatura.

Salvador Gausa

És un incompliment de l'equip de govern responsabilitat de Joan Recasens i l'alcalde.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Gausa ha subratllat que l'elecció d'una persona de consens per al càrrec no és cap impediment per a la creació de la sindicatura. Per aquest motiu, el portaveu socialista ha atribuït el retard en la posada en marxa de la institució a la manca de prioritat política de l'equip de govern.

D'altra banda, Gausa ha subratllat la importància de disposar d'un síndic de greuges local. Segons el portaveu socialista, la ciutadania considera necessària la creació d'aquesta figura.

Salvador Gausa

El ciutadà veu la necessitat de crear un síndic en l'àmbit local.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els socialistes esperen que l'alcalde reuneixi la Junta de Portaveus durant la primera quinzena de setembre per desencallar la creació del síndic de greuges.