Jordi Pujol visitarà Sant Cugat per l'Onze de Setembre


  • Comparteix:

CiU subratlla el caràcter reivindicatiu de la Diada Nacional amb la presència de l'expresident de Catalunya, Jordi Pujol, a Sant Cugat. Els nacionalistes critiquen el PSC per 'la submissió política' respecte el PSOE. La federació assegura que els socialistes han aturat el procés de construcció nacional de Catalunya des de la Generalitat.

Pujol assistirà a la cantada d'havaneres que CiU de Sant Cugat organitza per donar el tret de sortida als actes de la Diada Nacional. L'expresident oferirà un discurs als assistents al concert, que tindrà lloc el diumenge 10 de setembre, a les deu de la nit, a la plaça de l'Om.

L'endemà, Onze de Setembre, els nacionalistes participaran en la tradicional ofrena floral en el monument de Rafael Casanova, a la plaça que porta el nom del conseller en cap català. La federació local també assistirà a actes reivindicatius que se celebraran a Barcelona i al Vallès Occidental. En aquest sentit, una delegació de CiU participarà en l'ofrena floral al Fossar de les Moreres.

Amb aquesta programació, els nacionalistes pretenen subratllar el caràcter reivindicatiu de l'Onze de Setembre. Escoltem el copresident de la federació local, Ramon Bonastre.

Ramon Bonastre

L'acte amb Jordi Pujol i l'ofrena a Rafael Casanova tenen un to reivindicatiu.


CiU també ha aprofitat la presentació dels actes de l'Onze de Setembre per carregar contra el PSC. Els nacionalistes consideren que els socialistes han bloquejat la construcció nacional de Catalunya des que governen a la Generalitat. Bonastre ha acusat al PSC de submissió política respecte el PSOE.

Escoltem Ramon Bonastre.

Ramon Bonastre

El procés de construcció nacional es va aturar fa dos anys i mig. El PSC és submís respecte el PSOE.


Els nacionalistes també han assegurat que els actes de l'Onze de Setembre seran el tret de sortida per afrontar les campanyes de les eleccions catalanes i locals, que tindran lloc al novembre i al maig, respectivament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.