Els polítics locals s'apunten a la moda dels blocs d'Internet

Política

Publicat el 27/set/06 per Anna Bernadó

El portaveu del PSC, Salvador Gausa, i el d'ICV-EA, Xavier Boix, compten amb un nou bloc personal a Internet. Els espais virtuals dels polítics contenen comentaris i reflexions personals. Les pàgines elèctròniques disposen de seccions per interactuar amb els navegants i recomanar altres webs o vincles.

'Salvadorgausa.blogspot.com' és el domini del bloc del candidat socialista a les eleccions municipals. D'aquesta manera, Gausa se suma a altres companys de la secció local que ja diposen de pàgina electrònica pròpia. Al bloc, el socialista vol relacionar-se de forma més directa amb els ciutadans, traspassant l'àmbit estrictament polític.

Salvador Gausa reconeix, també, que el bloc és un instrument per donar-se a conèixer com a candidat.

Salvador Gausa

Estem a 9 mesos de les eleccions municipals i queda molta feina a fer. Una és donar a conèixer més el candidat i per això serveix també el bloc.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El portaveu municipal d'ICV-EA té el seu bloc a 'Lamaesquerra.blocat.com', on ja hi ha articles i comentaris sobre fets de l'actualitat política, tant de dins com de fora de Sant Cugat. Per a l'ecosocialista, a més de ser un racó on pot explicar els fets d'una manera 'menys oficial', també serveix per publicitar webs o links interessants.

Escoltem el portaveu d'ICV-EA, Xavier Boix.

Xavier Boix

No podem fer cada dia un comunicat o una roda de premsa, i d'aquesta manera quan se t'acut una cosa no estàs tan lligat a la dimensió del text. A més pots interactuar amb gent que ni coneixes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons un estudi de l'empresa Nitle, el català és la segona llengua més utilitzada als blocs després de l'anglès. Actualment, a la xarxa hi ha més de 123.300 blocs en català, una xifra que supera de llarg l'espanyol i el francès.