Pujol demana recuperar l'autoestima nacional per afrontar els reptes de futur


  • Comparteix:

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, fa una crida per a la recuperació de l'autoestima nacional per afrontar el futur. En la cantada d'havaneres de CiU, l'expresident adverteix davant un miler de persones que el país està en un moment decisiu per al seu futur. Pujol també insta la població a prendre com a referència l'actitud de superació dels catalans davant els fets de 1714.

Jordi Pujol ha aprofitat la vigília de la Diada per fer una crida a la recuperació de la confiança i la il·lusió nacional ja que, segons ha dit, en els darrers anys aquests qualitats de Catalunya s'han vist disminuïdes. Segons l'expresident, aquest retorn a l'orgull nacional és necessari ja que, tal com ha advertit, no hi ha cap país en el món capaç d'anar endavant sense un sentiment de pàtria.

Per això, Pujol ha afirmat que aquesta Diada és diferent.

Jordi Pujol

Aquest no és un Onze de Setembre qualsevol. Està a l'entrada d'un període en què hem de remuntar el que en aquests moments no vagi prou bé i treure allò positiu que tenim.


L'expresident també ha advertit que Catalunya es troba en un moment difícil en què s'han de prendre decisions i ha exhortat a seguir l'exemple de l'esperit d'esforç i optimisme que hi va haver al país després de la derrota de l'any 1714.

En el context actual. Pujol ha subratllat que els més immediats reptes de Catalunya són la immigració, el canvi tecnològic i el creixement del comerç internacional. El nou Estatut i el país mateix són, ha explicat l'expresident, els dos instruments per afrontar aquests reptes.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha fet també una crida a recuperar l'orgull i el respecte a les institucions catalanes, com passava durant els governs de Jordi Pujol.

Lluís Recoder

La Generalitat era una institució respectada pels catalans i també fora de Catalunya, a Espanya a Europa i al món.


Més d'un miler de persones han assistit a la tradicional cantada d'havaneres que CiU organitza per celebrar Diada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.