El debat postestatutari i les eleccions al Parlament centren la Diada d'enguany


  • Comparteix:

Tots els grups municipals i diverses entitats i col·lectius participen en l'ofrena al monument de Casanova

Tots els grups municipals i diverses entitats i col·lectius participen en l'ofrena al monument de Casanova

L'Estatut i les properes eleccions al Parlament de Catalunya han marcat els discursos de les diferents formacions polítiques en la tradicional ofrena al monument de Rafael Casanova. Diverses entitats culturals i socials de la ciutat i tots els partits amb representació al consistori han retut homenatge al monument de Rafael Casanova durant la celebració de la Diada Nacional a la nostra ciutat.

Des de Convergència i Unió, Mercè Conesa ha criticat el desprestigi i la manca de lideratge dels últims tres anys de govern tripartit i ha proposat CiU com a garantia de bon govern. L'escoltem.

Mercè Conesa

La nostra prioritat és el país, restablir la confiança en les institucionsi retornar la il·lusió. Per això volem liderar el desenvolupament del nou Estatut.


De la seva banda, el primer secretari del PSC a Sant Cugat, Ferran Villaseñor, ha posat èmfasi en la necessitat de la construcció social del país i s'ha mostrat orgullós dels tres anys del govern catalanista i d'esquerres.

Ferran Villaseñor

Aquest Onze de Setembre ha d'estar marcat per un pas endavant en la construcció social de Catalunya, nous reptes i noves polítiques socials.


Esquerra Republicana (ERC) ha estat la més matinera a retre homenatge al monument de Rafael Casanova. Davant una cinquantena de persones, el president local de la formació, Andreu Freixes, ha lamentat el nou Estatut i ha reivindicat la importància d'Esquerra en el procés de construcció nacional.

Andreu Freixes

Ho farem des del compromís nacional i social que ens permet treballar per encarar el futur d'aquest país.


El portaveu municipal d'ICV-EA, Xavier Boix, ha destacat la necessitat que el nou govern de la Generalitat construeixi una Catalunya moderna i democràtica. Boix ha centrat les seves declaracions en el dret a vot dels immigrants, i la seva formació ha fet l'ofrena floral a Rafael Casanova acompanyada d'un grup de residents no comunitaris.

Xavier Boix

Catalunya ha de ser un país modern i socialment just. Pensem que tothom que viu i treballa a Catalunya és català.


Des del Partit Popular, el president local Rafael Enríquez ha remarcat el caràcter festiu de la Diada i ha minimitzat l'aspecte reivindicatiu. En clau preelectoral, Enríquez ha acusat el govern de Pasqual Maragall de no saber fer política i d'haver enfonsat les institucions catalanes.

Rafael Enríquez

Estem molt contents que vinguin les eleccions desprès de 3 anys de desgavell. La gent ha de saber què és el millor per Catalunya, cal tenir sentit comú i deixar-se de partidismes.


A més dels cinc partits amb representació al consistori, també han participat en les ofrenes al monument de Rafael Casanova organitzacions polítiques com la CUP, les JERC, la JNC i les JSC. Entitats com el Sant Cugat Esport, Òmnium Cultural i AVAN han fet també la seva ofrena.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.