El Constitucional rebutja el recurs del PP contra el retorn dels 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat aquest dilluns el recurs que el Partit Popular va presentar en contra l'acord per tornar els papers de Salamanca a l'Arxiu Nacional de Catalunya, a Sant Cugat. El PP assegura admetre la decisió del tribunal, malgrat discrepar de la seva interpretació.

La resolució del TC arriba vuit mesos després de la devolució dels 'papers' a Catalunya. El recurs del PP data del juny de 2005, quan la Mesa del Congrés va decidir admetre a debat el projecte de llei per al retorn dels documents. L'acció de la formació popular va aconseguir momentàniament la paralització del retorn a Sant Cugat, un cop els arxius ja havien sortit de Salamanca.

El PP ha assegurat que respecta el rebuig del TC al recurs en contra de la decisió de tornar els papers a Catalunya. No obstant això, el secretari general del PP, Ángel Acebes, ha remarcat que 'discrepen' de la interpretació del TC. Acebes ha justificat el recurs del PP perquè consideren que la llei no s'ajusta a la Constitució i suposa una 'vulneració de drets'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.