ICV-EA espera que el rebuig del recurs del PP faciliti el retorn de tots els 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

La secció local d'ICV-EA aplaudeix la decisió del Tribunal Constitucional de desestimar el recurs presentat pel Partit Popular contra el retorn dels 'papers de Salamanca'. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, espera que aquesta decisió faciliti el retorn de la resta de documents catalans que encara estan dipositats a Salamanca.

Segons Boix, ja va quedar clar que el retorn dels 'papers' a l'Arxiu Nacional de Catalunya era un acte de justícia i de dignitat històrica. El portaveu ecosocialista ha afegit que era d'esperar que el Tribunal Constitucional no admetés el recurs d'empara presentat pel PP contra el retorn dels arxius de la Generalitat republicana, ja que la qüestió plantejada no té contingut constitucional.

Xavier Boix espera que aquesta decisió faciliti el retorn de la resta de documents catalans que encara estan dipositats a Salamanca.

Xavier Boix

Això ha de suposar que la segona part dels papers que no han vingut a Sant Cugat vinguin. I demostra a més que els papers mai haurien d'haver sortit del seu origen.


Boix espera ara que el PP entengui d'una vegada per totes que els 'papers de Salamanca' eren un botí de guerra i que no els poden reclamar. A més, el portaveu d'Iniciativa ha demanat als populars que es disculpin per les 'barbaritats' que van arribar a dir i que podien haver provocat, segons la secció local, un enfrontament territorial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.