Les JERC i l'Assemblea de Joves celebren actes contra la Hispanitat


  • Comparteix:

Les JERC i l'Assemblea de Joves han celebrat aquest dijous diversos actes en contra del Dia de la Hispanitat. La branca juvenil republicana ha repartit manifestos en contra de la celebració, mentre que el moviment assembleari ha recorregut Sant Cugat en una cercavila antifeixista.

Les joventuts d'ERC ha reclamat el trasllat de la festivitat del Dia de la Hispanitat, perquè consideren que promou el racisme i l'imperialisme. En el manifest que han repartit entre els santcugatencs, les JERC també exigeixen que Espanya es disculpi d'haver practicat un genocidi al centre i al sud d'Amèrica.

Escoltem la membre de les JERC, Laia Carbó.

Laia Carbó

Aquí cadascú és lliure de celebrar el que vulgui. Nosaltres, però, estem en contra de celebrar aquesta diada.


Per la seva banda, una trentena de persones ha participat pels carrers de Sant Cugat en un cercavila antifeixista de l'Assemblea de Joves. El moviment assembleari també ha assistit a una xerrada sobre la història del feixisme, a càrrec de l'historiador Abel Caldera. Els actes en contra de la Hispanitat de l'assemblea han finalitzat amb un sopar al casal popular La Guitza.

Ignasi Bea és membre de l'Assemblea de Joves.

Ignasi Bea

No s'ha de celebrar aquest dia, perquè no som espanyols. A més, el Dia de la Hispanitat commemora un genocidi.


D'altra banda, una vintena de persones s'ha concentrat a la plaça Lluís Millet per celebrar el Dia de la Hispanitat amb l'exhibició de banderes espanyoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.