CiU i PSC acosten posicions sobre la solució per protegir Can Busquets


  • Comparteix:

El PSC acosta posicions amb CiU i afirma que la factura de la preservació de Can Busquets no pot ser 'insostenible' per a l'Ajuntament. Els socialistes recorden que els propietaris del sector han adquirit drets compensatoris i recomanen a totes les forces 'habilitat política' per resoldre aquest tema. Des de CiU, la tinenta d'alcalde de Territori agraeix al PSC que hagi facilitat el canvi d'opinió de la federació nacionalista sobre Can Busquets.

En l'últim ple municipal, PSC i CiU han donat senyals d'un nou clima d'entesa sobre la solució per no urbanitzar el sector de Can Busquets. El portaveu socialista, Salvador Gausa, s'ha acostat a l'argumentació habitual de l'alcalde i ha manifestat que la preservació del turó no pot implicar una càrrega econòmica 'insostenible' per a l'Ajuntament.

Salvador Gausa

Per nosaltres, preservar Can Busquets vol dir també que no sigui una càrrega insostenible per a l'Ajuntament ni per a la Generalitat.


Gausa ha afegit, a més, que l'aprovació del text refòs de la modificació del PGM de la Floresta va donar, en el seu dia, drets compensatoris a la propietat de Can Busquets. Per això, el portaveu socialista adverteix a la resta de forces que salvar Can Busquets requerirà molta 'habilitat política'.

De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha agraït al PSC que hagin facilitat el canvi d'opinió de CiU sobre Can Busquets.

Mercè Conesa

CiU ha fet un gest important i valorem que hagi estat acollit per part d'ERC i, sobretot, per part del grup socialista.


Recordem que CiU defensava inicialment aprovar la modificació del PGM de la Floresta incloent la urbanització parcial de Can Busquets. Per a la federació nacionalista, era la millor manera de resoldre els problemes del districte -especialment el de les cases fora d'ordenació-, respectar els drets de la propietat i minimitzar l'impacte de la urbanització del turó. Finalment, però, les cases fora d'ordenació es podrien legalitzar a partir de l'operació de creació d'un nou nucli urbà en una zona forestal de Valldoreix, a prop de Can Monmany.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.