Aprovada la modificació del PGM de Can Monmany abans d'arribar a la Generalitat


  • Comparteix:

El ple municipal aprova per unanimitat la proposta d'aprovació provisional de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) a l'àmbit de Can Monmany, a Valldoreix. Superat aquest tràmit, l'Ajuntament traslladarà aquest expedient a la Generalitat perquè aquesta modificació del PGM s'aprovi definitivament.

L'operació preservarà part d'una de les finques més grans del municipi i disposar-hi sòl d'equipaments. A canvi, es proposa la creació d'un nou sector urbà a Valldoreix amb 33 habitatges, 27 dels quals serviran per pagar la família propietària de Can Monmany.

Amb aquest acord, el ple municipal també fa un nou pas per regularitzar la situació dels 123 habitatges, la major part dels quals es troben a la Floresta, que el PGM del 1976 va deixar en situació irregular.

En concret, la modificació del PGM traslladarà gairebé 90.000 m2 de sòl forestal de les cases fora d'ordenació a les 21 hectàrees de sòl públic d'equipaments de la finca de Can Monmany.

Escoltem la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Aquesta modificació fa que la finca passi a titularitat pública.


La resta de partits del consistori han donat suport a la modificació del PGM. No obstant això, el PSC i ICV-EA han criticat 'els dèficits d'informació ambiental' en l'expedient aprovat.

Escoltem el portaveu municipal ecosocialista, Xavier Boix.

Xavier Boix

Aquest expedient no té la informació ambiental desitjable per a la tramitació.


El Partit Popular també ha expressat el suport a la modificació del PGM.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.