Tots els partits reclamen a Madrid el traspàs de rodalies Renfe a la Generalitat

Política

Publicat el 21/nov/06 per Acn

El Congrés dels Diputats aprova per unanimitat una proposta no de llei de CiU que insta el govern espanyol a traspassar rodalies de Renfe a la Generalitat, un traspàs contemplat al nou Estatut. El PP s'ha sumat a la iniciativa i ha assenyalat que, mentre el Tribunal Constitucional no es pronunciï sobre els recursos contra l'Estatut, el text és legal i, per tant, d'aplicació. El traspàs de rodalies inclouria l'estació de Renfe a Sant Cugat.

La proposta insta el govern espanyol al traspàs immediat a la Generalitat del servei de rodalies. La iniciativa també reclama millores del servei ferroviari amb mesures econòmiques, humanes i tècniques.

El portaveu de CiU, Jordi Jané, reclama que es compleixi la moció del Senat que insta el govern espanyol a traspassar rodalies.

Jordi Jané

Demanem que s'acompleixi la moció del Senat que preveu el traspàs de rodalies.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La proposta també inclou les accions previstes en el pla d'actuacions urgents del govern, com l'avançament d'inversions en vies, electrificació, senyalització i manteniment preventiu. La iniciativa contempla l'augment dels mitjans humans i materials.