Les JERC critiquen els Mossos per la detenció de tres santcugatencs a la manifestació contra el Pla Bolonya


  • Comparteix:

Les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC) a Sant Cugat condemnen la detenció de tres joves santcugatencs a la manifestació universitària contra el Pla Bolonya del 16 d'octubre. Les JERC s'han volgut solidaritzar amb els joves, defensar el seu principi d'innocència i exigir als Mossos d'Esquadra que iniciïn diligències per trobar els responsables d'una actuació policial que qualifiquen d'abusiva.

El comunicat de condemna de les JERC critica l'actuació dels Mossos d'Esquadra, que van detenir onze joves mentre estaven dinant a un restaurant allunyat de la zona des disturbis. L'organització assegura que els detinguts van rebre intimidacions, van ser titllats de terroristes, aïllats de les seves famílies durant cinc hores i maltractats psicològicament i física.

El secretari de comunicació de les JERC, Roger Tugas, explica com es van produir les detencions.

Roger Tugas

Estaven en un restaurant quan una desena de policies van treure'ls de mala manera al carrer, van ser intimidats, van rebre cops i algun maltractament físic


Per tot això, les JERC de la nostra ciutat han criticat els Mossos i els han avisat que, amb actuacions d'aquesta mena, no esdevindran mai una policia útil i propera als catalans. Igualment, han lamentat que el cos policial només es preocupi de criminalitzar el jovent i els moviments socials compromesos.

La mateixa policia, segons Tugas, admet que en algunes manifestacions s'han de detenir un nombre mínim de persones.

Roger Tugas

Algun policia va confessar als detinguts que a ells no els importava què havien fet, que els interessava cobrir una quota de gent per portar a comissaria en manifestacions com aquesta


Per això, les joventuts d'ERC han exigit al cos de policia que iniciïn diligències per trobar els responsables de l'actuació, que qualifiquen de violenta i desproporcionada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.