Recoder insta la Generalitat a assumir responsabilitats per véncer la pressió urbanística sobre Collserola


  • Comparteix:

L'alcalde demana la implicació de la Generalitat per combatre la pressió urbanística que pateixen els ajuntaments de l'entorn de la serra de Collserola. En una conferència organitzada pel Pla Estratègic Metropolità, Lluís Recoder s'ha felicitat per la intenció del govern català de declarar Collserola parc natural. L'alcalde també ha reclamat al nou govern alternatives urgents al Quart Cinturó si els partits de l'executiu no es posen d'acord per fer aquesta infraestructura.

L'alcalde ha participat aquest dimarts al 'Metròpolis Barcelona', una mostra organitzada pel Pla Estratègic Metropolità a la plaça de Catalunya. En una conferència compartida amb l'alcalde de Cerdanyola, Lluís Recoder ha definit la nostra ciutat com a 'jove', 'verda', 'ben comunicada' i 'amb valor afegit'.

Entre les prioritats municipals, Recoder ha destacat les polítiques d'habitatge públic, que permetran que el 8'5% de la població santcugatenca visqui en un pis protegit. Pel que fa a la preservació de la serra de Collserola, l'alcalde ha reclamat una vegada més la implicació de la Generalitat per ajudar els ajuntaments de la zona a véncer la pressió urbanística, que ara han d'afrontar 'massa sols'. En aquest sentit, Recoder s'ha felicitat per la intenció del govern català de declarar Collserola parc natural.

Lluís Recoder

Serà una manera de compartir la pressió que afrontem els ajuntaments. La pressió per evitar que s'edifiqui a Collserola. És una responsabilitat massa gran per deixar-la en mans dels més petits.


En l'apartat d'infraestructures, Recoder ha reiterat la necessitat del Quart Cinturó per garantir el creixement econòmic del Vallès Occidental i evitar el col·lapse de les actuals vies de comunicació, com l'AP7/B-30. De tota manera, l'alcalde ha reclamat al nou govern que proposi urgentment 'alternatives' a aquesta infraestructura si els partits de l'executiu no es posen d'acord per fer-la. Recoder ha alertat del risc d'ofec econòmic que comportaria la paràlisi d'aquest projecte.

Lluís Recoder

Si qui ha de prendre decisions no està d'acord en fer el Quart Cinturó, han de reconèixer que al Vallès Occidental tenim un problema. I han de prendre decisions ja, siguin quines siguin.


L'alcalde també ha destacat l'aliança estratègica entre Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola a través del consorci de la B-30, que pretén crear un entorn d'excel·lència empresarial, d'innovació i de coneixement. En aquest apartat, Recoder s'ha felicitat per la decisió d'ESADE d'ubicar a la nostra ciutat el seu campus universitari principal i el centre d'innovació Creàpolis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.