Recoder explica el model santcugatenc de civisme en una Jornada de Municipalisme

Política

Publicat el 29/nov/06 per Adria Claramunt

Sant Cugat aposta per l'educació, la sensibilització i la coerció per aconseguir millorar el comportament cívic dels seus ciutadans. Així ho ha dit l'alcalde, Lluís Recoder, en la Jornada sobre Municipalisme organitzada per la Fundació Ernest Lluch i l'associació Nou Cicle i que ha reunit a Barcelona els alcaldes de Sabadell, Santa Perpètua de la Mogoda, Sant Joan Despí i Olot. Recoder ha remarcat la importància d'incorporar els nouvinguts a les normes de convivència locals.

La trobada s'ha fet a l'auditori Caixa Catalunya de la Pedrera, on l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, acompanyat dels alcaldes de Barcelona, Sabadell, Santa Pèrpetua de Mogoda, Sant Joan Despí i Olot han debatut sobre la situació del civisme en aquestes ciutats i han plantejat les diferents solucions que estan portant a terme.

En aquest sentit, Lluís Recoder ha valorat positivament la situació general que es viu a la nostra ciutat, però sense oblidar que hi ha molts comportaments, com els aparcaments en doble filera o a sobre la vorera, que continuen sent habituals.

Lluís Recoder

Sant Cugat és en general una ciutat cívica, hi ha només una minoria que malmet el mobiliari públic. Amb tot, hi ha molta gent que aparca en doble filera.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per millorar aquesta realitat, l'alcalde ha exposat les mesures introduïdes des de l'equip de govern. L'educació per intentar canviar les actituds, la sensibilització i les campanyes de publicitat perquè la gent se senti reforçada en l'idea del civisme i finalment les mesures coercitives.

A més, Recoder ha insistit en la necessitat de fer un esforç especial per incorporar la comunitat llatinoamericana.

Lluís Recoder

Hem de fer un esforç per incorporar els nouvinguts a les nostres normes de convivència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recoder ha dit que el primer pas ha de ser explicar que les bosses han d'anar a dins del contenidor. Per fer-ho, s'estan fent trobades amb aquestes comunitats i d'altres accions directes i explicatives.