L'alcalde celebra que la Generalitat reconegui ara que falten Mossos d'Esquadra


  • Comparteix:

El conseller d'Interior de la Generalitat admet que existeix un dèficit d'efectius dels Mossos d'Esquadra a tot Catalunya i que aquesta manca s'allargarà fins el 2009. Joan Saura ho atribueix a la no incorporació d'agents d'altres forces i cossos de seguretat de l'Estat a les promocions dels Mossos. L'alcalde, Lluís Recoder, ha celebrat que la Generalitat reconegui ara un fet que ja s'havia plantejat reiteradament des de Sant Cugat.

Saura ha reconegut que el desplegament dels Mossos d'Esquadra s'ha fet amb uns mitjans inferiors als previstos inicialment. Segons el conseller d'Interior, el dèficit d'efectius 'és conegut per tothom'.

Joan Saura

Tenim un dèficit conegut per tothom per la no incorporació dels cossos i forces de seguretat de l'Estat a les convocatòries dels Mossos. És una situació que patirem fins el 2009.


Saura ha assegurat que el govern de la Generalitat fa front a aquest dèficit d'efectius amb una 'política claríssima' d'efectius extraordinaris que es desplacen d'una regió policia a una altra en funció de les necessitats.

De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha celebrat que el govern català reconegui per primera vegada que el desplegament no compta amb els efectius suficients. En declaracions a Com Ràdio, l'alcalde ha recordat que l'anterior consellera d'Interior, Montserrat Tura, no havia admès mai aquest fet.

Lluís Recoder

Ja era hora que ho diguessin. Jo reclamava a Tura els 84 agents que ens tocaven. En comptes de dir-me que no tenien efectius deia que jo cobririen d'una altra manera.


Recoder ha subratllat que l'Ajuntament continuarà reforçant la plantilla de la Policia Local i mantindrà la col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, concretada aquest Nadal amb les patrulles mixtes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.