Unitat dels partits polítics en la manifestació contra ETA convocada per Nous Horitzons


  • Comparteix:

La manifestació convocada aquest dissabte per la comunitat equatoriana de Sant Cugat en contra del darrer atemptat d'ETA ha comptat amb la presència de tots els partits polítics a excepció d'ERC, que no hi ha assistit per desconeixement de la convocatòria. Totes les formacions, excepte el PP, han defensant la unitat i el diàleg com a úniques vies per acabar amb ETA. Els populars, en canvi, aposten pel pacte antiterrorista per posar fi a la violència.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha remarcat la necessitat que tots els partits vagin a la una en aquest tema i deixin al marge estratègies electorals. Recasens ha afirmat també que l'eliminació de la violència haurà de passar pel diàleg sempre que ETA es comprometi a abandonar definitivament les armes.

Joan Recasens

Seria bo que en una qüestió com aquesta tots anéssim a una i deixéssim de banda els tecticismes i les estratègies i la rendibilitat política. L'objectiu ha de ser només la desaparició de la violència


En termes similars s'ha expressat el portaveu socialista, que ha celebrat la presència de tots els colors polítics a la manifestació de la nostra ciutat. Salvador Gausa també ha apostat clarament per la unitat i el diàleg per acabar amb la violència terrorista.

Salvador Gausa

Jo crec que és un bon símptoma. Als municipis són l'espai on sovint és possible establir diàleg i posicions més sinceres i que aquí hi ha una expressió que és necessària la unitat front el terrorisme


De la seva banda, el portaveu d'ERC, Eduard Pomar, ha assegurat no haver assistit a la manifestació perquè no en tenia constància però s'ha sumat a la crida a la unitat de tots els partits per acabar amb el terrorisme. El republicà ha remarcat que per assolir la pau és necessari que ETA abandoni les armes però també que els partits polítics treballin cap a la mateixa direcció i abandonin postures partidistes.

Eduard Pomar

Hi ha d'haver una unitat de tots els partits. La violència no ha de servir d'excusa per fer una lluita política i jo crec que el PP s'equivoca molt utilitzant la violència per treure un rèdit polític


Des d'ICV-EA aposten per la unitat de les forces democràtiques a favor de la pau. El seu portaveu, Xavier Boix, ha manifestat l'esperança que ETA faci marxa enrera i torni a decretar una treva, però ha remarcat que per culminar amb èxit el procés de pau tots els partits han d'estar al mateix costat.

Xavier Boix

És important que les forces democràtiques ens unim contra el terrorisme i a favor de la pau. És un excercici necessari en el que ens hem de trobar tots i està bé que aquí a Sant Cugat ho haguem fet


Per últim, el PP ha donat suport a la manifestació de Sant Cugat per tractar-se d'un acte no polititzat i en solidaritat amb les víctimes. El seu president, Rafael Enríquez, ha deixat clar però que no han canviat la seva postura i que continuen estant pel pacte antiterrorista per acabar amb el conflicte basc.

Rafael Enríquez

Estem aquí perquè és un acte no polititzat i estem recolzant la ciutadania equatoriana de Sant Cugat. Però el PP no ha canviat el seu missatge, ni quan estàvem al govern ni ara ni tampoc abans o després del darrer atemptat


La concentració de Sant Cugat s'ha celebrat al mateix temps que les manifestacions convocades per aquest dissabte a Madrid i a Bilbao.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.