Governació veu amb bons ulls la comarca del Vallès Sud i uns jutjats per a Sant Cugat


  • Comparteix:

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, defensa que Sant Cugat compti amb jutjats d'instrucció i de primera instància. En una visita a la nostra ciutat, Puigcercós també és partidari de la creació de la comarca del Vallès Sud, on s'inclouria Sant Cugat, en la futura divisió territorial de Catalunya.

Puigcercós considera que la instal·lació d'uns jutjats a la ciutat comportaria una millora en la qualitat de vida dels santcugatencs. Per aquest motiu, el conseller s'ha compromès a traslladar la petició a la consellera de Justícia, Montserrat Tura.

Joan Puigcercós

Sant Cugat té una població que ha crescut molt i es tracta d'apropar serveis. Faré arribar a la consellera la reflexió de l'equip de govern.


En aquest sentit, l'alcalde, Lluís Recoder, ha posat l'edifici de la plaça de Barcelona a disposició de la conselleria de Justícia i el Ministeri de Justícia perquè s'hi instal·lin els jutjats.

Lluís Recoder

Esperem que la consellera Tura tingui el mateix criteri que la consellera De Gispert.


D'altra banda, Puigcercós ha refermat el compromís de crear la comarca del Vallès Sud en la propera divisió territorial de Catalunya. Tot i això, el conseller considera que cal 'escoltar el territori' i determinar el finançament abans de constituir vegueries i comarques.

Joan Puigcercós

Una comarca del Vallès Sud no és impensable, perquè és una realitat.


Pel que fa a la divisió territorial de Catalunya, Recoder ha subratllat que només dóna suport a una àrea metropolitana com a ens gestor de la zona. L'alcalde ha reiterat l'oposició a una àrea metropolitana 'amb bandera i himne'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.