ERC posa la protecció de Can Busquets com a condició per entrar al proper govern municipal


  • Comparteix:

ERC demanarà la requalificació de Can Busquets com a zona no urbanitzable com a condició per entrar al proper govern municipal. Els republicans desconfien que la Generalitat inclogui aquest sector en la proposta d'ampliació de la protecció de Collserola. El grup municipal considera que ERC ha estat decisiva per donar un tomb més social a les polítiques municipals en els últims quatre anys.

ERC assegura que ha contribuït, des del govern municipal, a contenir el creixement de la ciutat, estendre els serveis i garantir l'accés a la natura. El portaveu municipal i tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha destacat projectes com el pla especial de la Torre Negra i la no urbanització de Can Busquets com algunes de les accions de govern més destacades de la formació en matèria mediambiental.

En aquest sentit, Pomar ha posat com a condició perquè ERC entri al proper govern municipal la requalificació de Can Busquets com a zona no urbanitzable. El portaveu republicà desconfia que el govern de la Generalitat garanteixi la protecció del sector.

Eduard Pomar

La protecció de Can Busquets passa per la requalificació. No tinc la garantia que la Generalitat protegeixi Can Busquets.


De l'àmbit de Polítiques Socials i Joventut, ERC ha destacat l'elaboració del Pla Local de Joventut, la promoció d'habitatge públic per a tothom, el Pla Estratègic Econòmic i d'Ocupació i l'1% del pressupost destinat a solidaritat i cooperació. Pel que fa a l'àrea de Sanitat i Serveis Socials, els republicans han subratllat l'augment de l'atenció domiciliària i el Pla d'Accessibilitat.

El portaveu d'ERC, Eduard Pomar, assegura que la formació ha tingut una posició 'forta' al si de l'equip de govern i s'ha corresponsabilitzat dels principals projectes de ciutat. Pel que fa al nou creixement, pactat en l'anterior mandat per totes les forces municipals excepte ERC, Pomar ha remarcat que l'expansió urbanística s'ha acompanyat de serveis, però ha lamentat la pèrdua d'alguns espais d'interès natural.

Eduard Pomar

Per no perdre la identitat de Sant Cugat, s'havien de mantenir alguns espais agrícoles simbòlics. És cert que es faran uns horts urbans, però no és això.


D'altra banda, Pomar afirma que ERC ha estat protagonista en l'acord per desencallar la modificació del PGM de la Floresta i la regularització de les cases fora d'ordenació, i treu importància a la fotografia que va segellar el pacte entre l'alcalde i el portaveu del PSC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.