El Quart Cinturó enfronta PSC i CiU al Parlament en clau preelectoral


  • Comparteix:

Intercanvi d'acusacions entre els grups parlamentaris del PSC i CiU sobre el Quart Cinturó. Els partits que donen suport al govern de la Generalitat han rebutjat una moció de la federació nacionalista que volia aclarir si l'executiu té la voluntat d'impulsar el tram Terrassa-Granollers. El PSC considera la proposta 'electoralista', mentre que CiU acusa el tripartit de paralitzar infraestructures imprescindibles per al país.

La moció de CiU volia arrencar un suport explícit dels grups parlamentaris a l'anomenada autovia orbital, des d'Abrera, al Baix Llobregat, fins a la Roca del Vallès, al Vallès Oriental, en la seva connexió amb la C-60. La proposta demanava al govern de la Generalitat que instés l'executiu de l'Estat a accelerar l'execució d'aquesta via, preveient les mesures necessàries per minimitzar-ne l'impacte ambiental.

Els grups que donen suport al govern català van votar en contra de la moció. El diputat de CiU Josep Rull considera que aquesta postura paralitza una infraestructura imprescindible per al país.

Josep Rull

Això vol dir aturar infraestructures imprescindibles per al país i condemnar els ciutadans del Vallès a més col·lapses de trànsit. El país es paralitza.


Rull considera que la manca de lideratge del president Montilla en aquesta qüestió fa impossible 'teixir el consens' dins i fora del govern.

De la seva banda, el PSC assegura que el govern de la Generalitat 'garantirà' la comunicació entre el Baix Llobregat i el Vallès amb la construcció de l'autovia orbital. Els socialistes recorden que una part d'aquesta obra -entre Abrera i Terrassa- ja s'està executant i que altres trams estan en fase de redacció.

El portaveu d'infraestructures del PSC, Roberto Labandera, acusa CiU de fer propostes 'electoralistes' per desgastar el govern de la Generalitat.

Roberto Labandera

Rull és candidat a l'alcaldia de Terrassa i fa una política electoralista que busca el desgast del govern. Això no ajuda al debat.


Però no tot són discrepàncies entre PSC i CiU. Les dues formacions consideren que el projecte del Tramvia del Vallès -que uniria Montcada, Ripollet, Cerdanyola, Sant Cugat i Rubí, amb un ramal cap a la UAB i Barberà- no és una alternativa a l'autovia orbital. PSC i CiU consideren, això sí, que la construcció d'un traçat viari ha d'anar acompanyada de la millora de les opcions ferroviàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.