ICV presentarà al ple una moció que reclama el retorn dels papers de Salamanca


  • Comparteix:

El grup d'ICV se suma a les peticions perquè es retornin els arxius de Salamanca espoliats durant la Guerra Civil. Els ecosocialistes presentaran en el ple de dilluns una moció on demanaran l'adhesió de l'Ajuntament a la Comissió de la Dignitat.

El grup municipal considera que l'Ajuntament s'hauria d'adherir a la Comissió de la Dignitat i a la seva declaració, aportant, a més, una quantitat de 300 euros per fer front a les campanyes que es facin. En el text de la moció, Iniciativa també demana la retirada de l'exposició 'Propaganda de guerra', que s'havia d'inaugurar a Salamanca aquesta setmana però que s'ha posposat. Per Xavier Boix, president de la secció local d'ICV, es tracta d'una qüestió de justícia.

Xavier Boix

No és una qüestió només de papers sinó de dignitat i considero que un Ajuntament com el de Sant Cugat té l'obligació de sumar-se a aquesta iniciativa


Així mateix, la formació espera que l'Ajuntament manifesti oficialment el seu rebuig a la posició adoptada per la Ministra de Cultura, que va decidir no retornar cap paper i donar la qüestió per tancada. Finalment, Iniciativa demana que la Generalitat posi en marxa les accions judicials que s'escaiguin per recuperar els arxius requisats. Xavier Boix creu que la moció prosperarà en el ple.

Xavier Boix

Jo espero que passarà el mateix que al Parlament de Catalunya i tots els partits catalanistes o progressistes votaran a favor, menys el PP, que es desmarcarà una vegada més


Des d'Iniciativa per Catalunya Verds es considera que el tema dels arxius de Salamanca afecta la sensibilitat, la dignitat i el dret de tot el poble català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.