ICV porta al ple la campanya que reclama mesures urgents a Renfe


  • Comparteix:

ICV-EA portarà al ple municipal una moció reclamant 'millores urgents' a Renfe. En el marc de la campanya 'A peu ja hi hauríem arribat. Renfe, solucions ara', els ecosocialistes reclamaran més inversió en la xarxa de rodalies i que es millorin les freqüències de pas.

Segons el portaveu de la formació, Xavier Boix, l'oferta de transport de rodalies s'ha mantingut estable, tot i l'elevat increment d'usuaris en els últims anys. El text de la moció recorda, a més, que en els últims 15 anys les inversions fetes pels FGC en la seva xarxa ferroviària han estat 9 vegades superiors, per quilòmetre, a les fetes per Renfe.

Boix considera 'inacceptable' que el govern de l'Estat mantingui en condicions 'desastroses' el servei ferroviari que utilitza més gent i, en canvi, consideri prioritari el Tren d'Alta Velocitat, que utilitza una minoria.

Xavier Boix

El transport de rodalies ha de tenir més freqüència i no pot ser que passi per davant l'interès de l'AVE, que afecta molta menys gent.


La moció recull també la demanda, inclosa al nou Estatut, de transferir els serveis de rodalies i regionals de Renfe a la Generalitat. Segons ICV, l'empresa estatal ha demostrat la seva 'incapacitat' per organitzar el servei amb solvència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.