Sant Cugat sol·licita que el decret d'admissió torni a bonificar les famílies nombroses


  • Comparteix:

L'Ajuntament reclama a la Generalitat que respecti la Llei de protecció de les famílies nombroses i que ho reflecteixi en el nou decret d'admissió d'alumnat. A través d'una moció, aprovada amb els vots de CiU i PP, el ple sol·licita que s'incloguin els 15 punts de bonificació que tenien les famílies nombroses en l'anterior decret. El PSC, ERC i ICV-EA, que hi han votat en contra, consideren que el nou decret garanteix la igualtat.

CiU i PP han aprovat una moció que sol·licita al departament d'Educació de la Generalitat que respecti la Llei de protecció de les famílies nombroses en la seva totalitat i que ho reflecteixi en el nou decret d'admissió d'alumnat en centres públics i concertats. En aquest sentit, reclamen que s'inclogui com a criteri complementari d'admissió d'alumnat la bonificació de 15 punts que tenien les famílies nombroses en l'anterior decret.

La tinenta d'alcalde d'Educació, Àngels Solé, considera que aquest tema és 'd'interès col·lectiu'.

Àngels Solé

Si vostè compara la dificultat que té una familia amb un fill amb la que té tres les coses es multipliquen. Estem parlant de raons d'interès col·lectiu.


El PSC, ERC i ICV-EA han votat en contra de la moció, perquè consideren que el nou decret garanteix la igualtat. La regidora socialista, Neus Sotomayor, creu que amb aquesta nova mesura la Generalitat elimina un privilegi 'injust'.

Neus Sotomayor

L'únic que s'està treient és un privilegi que era injust perquè una família nombrosa pogués accedir en un centre que no li corresponia. S'està garantint la igualtat.


L'esborrany del decret del departament d'Educació sobre l'admissió de l'alumnat estableix que la condició legal de família nombrosa pot servir, només, en cas d'empat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.