Crítiques del PP al Teatre-Auditori per l'estrena de 'L'Èric i l'Exèrcit del Fènix'


  • Comparteix:

El PP critica que el Teatre-Auditori acollís l'estrena de 'L'Èric i l'Exèrcit del Fènix', de Víctor Alexandre, per ser una obra 'tendenciosa' i 'políticament definida'. L'alcalde surt en defensa de l'obra de l'escriptor santcugatenc i considera adequat que el muntatge es representés a l'equipament cultural municipal.

Segons el PP, la representació va convertir-se en 'un acte polític' a causa del contingut 'tendenciós' de l'obra. Els populars consideren que l'equipament municipal no hauria d'haver acollit l'estrena per ser un muntatge 'políticament definit'.

El regidor del PP, Alfredo Bergua, considera que l'obra té 'un nul interès cultural', tot i no haver assistit a la representació.

Alfredo Bergua

L'estrena d'aquesta obra tendenciosa va acabar convertint-se en un acte polític tal com era previsible.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha defensat l'estrena del muntatge com a via de promoció d'autors de la ciutat com Víctor Alexandre. L'alcalde ha recordat al PP que Alexandre compta amb un ampli reconeixement i que els usuaris del Teatre-Auditori tenen la llibertat d'assistir als espectacles que vulguin.

Recoder destaca la pluralitat dels muntatges de l'equipament municipal.

Lluís Recoder

El Teatre-Auditori intenta abarcar un públic molt ampli i cadascú va a veure el que vol. No em sembla escandalosa l'obra: em sembla escandalós el que va viure l'Èric.


L'obra de Víctor Alexandre relata el cas d'Èric Bertran, el noi que va ser acusat de terrorista per haver demanat als supermercats DIA que etiquetessin els seus productes en català.

L'estrena de 'L'Èric i l'Exèrcit del Fènix' va omplir el Teatre-Auditori de gom a gom. Nombroses autoritats polítiques, entre les quals es trobava el conseller de Cultura, van assistir a la representació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.