Otamendi demana coratge polític a Zapatero per resoldre el conflicte basc


  • Comparteix:

Martxelo Otamendi demana coratge polític a Zapatero per resoldre el conflicte basc i apel·la a la qualitat democràtica d'Espanya per reconèixer que els bascos tenen dret a decidir el seu futur. En una xerrada a Sant Cugat, el director del diari en basc Berria veu difícil que l'esquerra abertzale es pugui presentar a les eleccions municipals del maig.

Segons l'exdirector de l'Egunkaria, el procés de pau està viu però en un moment 'complicat' després de l'atemptat de Barajas. Davant d'això Otamendi ha exigit fermesa i compromís polític a l'executiu espanyol davant les presions mediàtiques de la dreta espanyola.

Martxelo Otamendi

Zapatero ha d'arriscar si nollences una canya no pesques. El que no pot fer es posar-se en un procés de pau i no arriscar.


El periodista basc ha fixat el reconeixement del País Basc i el dret a decidir sobre el futur del seu poble com els principals motors pel procés de pau a Euskadi. La solució a aquest darrer punt passa, segons Otamendi, per la qualitat democràtica imperant a Espanya.

Martxelo Otamendi

Hauria d'haver qualitat democràtica a Espanya per reconèixer que els vascos tenen dret a decidir el seu futur de forma majoritària, democràtica, i pacífica.


Per últim Otamendi ha pronosticat que l'esquerra abertzale difícilment es podrà presentar de forma legal a les eleccions municipals del maig. La xerrada, que ha tingut lloc a l'espai Terra Dolça, també ha comptat amb la presència del president d'Euskal Etxea de Barcelona, David Fernández.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.