ICV-EA critica els processos de participació de l'equip de govern

Política

Publicat el 27/feb/07 per Miquel Herrada

ICV-EA acusa l'equip de govern de 'parar l'orella i no escoltar' quan obre processos de participació ciutadana. Segons els ecosocialistes, el govern municipal es limita a informar els veïns i l'oposició dels projectes, sense donar l'opció a intervenir-hi. Iniciativa posa com a exemple el Consell de Cultura i el grup de treball per preparar la candidatura de les Planes a la Llei de barris.

Els ecosocialistes recorden que un any i mig després de l'aprovació del Pla de Cultura, encara no s'ha constituït el seu òrgan de participació, el Consell de Cultura. A més, ICV-EA adverteix que l'equip de govern es resisteix a implicar els veïns i l'oposició en la definició de la candidatura de les Planes als ajuts de la Llei de barris de la Generalitat.

En relació amb aquest projecte, la presidenta de la formació, Assun Reyes, denuncia que el govern de CiU i ERC no dona l'opció a intervenir en l'elaboració de la proposta.

Assun Reyes

Sembla que ens hagin de fer un regal. No volem que ens donin un projecte acabat, sinó participar en el procés, des de la diagnosi.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



ICV-EA també acusa l'equip de govern de 'trair els acords assolits' sobre el projecte de remodelació de la Rambla del Celler, que passaven per l'inici d'un procés participatiu amb els veïns de la zona per fer un seguiment de les obres.

El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, posa en dubte la 'salut democràtica' del govern municipal.

Xavier Boix

La participació la promou qui realment se la creu. No hi ha salut democràtica real, només formal.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Iniciativa també qüestiona el funcionament de la comissió de seguiment del pla d'acció de l'Agenda 21 i el procés d'informació als veïns sobre el projecte del complex esportiu de Mira-sol.