Es trenca el consens sobre el nomenament del Síndic de Greuges


  • Comparteix:

El nomenament de Jaume Clavell com a primer Síndic de Greuges de Sant Cugat està bloquejat per les discrepàncies entre els grups polítics municipals. Els partits de l'oposició critiquen la lentitud del procés i que no s'hagi consultat abans l'EMD. L'equip de govern, de la seva banda, atribueix el bloqueig a la crisi política al govern de Valldoreix.

Després d'acordar el nom de Jaume Clavell com a futur Síndic, els partits polítics han trencat ara el consens i s'han intercanviat retrets sobre el procés de creació d'aquesta institució. A la tertúlia de Ràdio Sant Cugat, el portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha responsabilitzat el tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, del retard que acumula el procés.

Salvador Gausa

Estem al 2007 i no tenim Síndic. Ara han entrat presses. El responsable de la lentitud és Joan Recasens, amb el seu ritme caribeny.


Des de l'equip de govern, el regidor de CiU Jordi Puigneró ha recordat que el procés per acordar el nomenament ha estat marcat pel diàleg i la recerca de consens. Puigneró ha atribuït el bloqueig actual a la crisi política de l'EMD de Valldoreix. Recordem que el govern de Montserrat Turu va advertir d'una possible incompatibilitat de Jaume Clavell, per la seva condició de germà d'un vocal de l'entitat municipal.

Jordi Puigneró

Si no hi hagués hagut crisi a Valldoreix, ja tindríem el Síndic nomenat. Per motius personals, l'EMD no vol avalar la candidatura de Jaume Clavell.


Des d'ICV-EA lamenten que l'alcalde no hagi consultat el nomenament amb l'EMD de Valldoreix abans de presentar-lo als consells de districte. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, reclama ara que el procés es congeli fins després de les eleccions municipals.

Xavier Boix

Que l'alcalde proposi un Síndic a dos mesos de les eleccions no és adequat. Seria elegant suspendre el tràmit fins després dels comicis.


El PP, de la seva banda, reparteix responsabilitats entre l'equip de govern municipal -a qui acusa de lentitud- i el govern de l'EMD. Segons el regidor Alfredo Bergua, el govern de Turu està fent ara una 'maniobra dilatòria'.

Alfredo Bergua

No s'entén que es trigui tant de temps. D'altra banda, l'EMD té problemes personals amb el cognom Clavell.


El regidor d'ERC, Enric Tomàs, lamenta que un procés marcat pel consens polític s'hagi avortat en l'últim moment.

Enric Tomàs

El procés ha estat obert i acordat. És una pena que no s'hagi pogut cristal·litzar encara.


Recordem que el nomenament de Jaume Clavell com a primer Síndic de Greuges de Sant Cugat s'havia d'aprovar inicialment al ple municipal del passat mes de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.