Els grups de CiU i PP aproven la modificació del Pla General Metropolità a la Floresta

Política

Publicat el 22/oct/02 per Sílvia

L'Ajuntament ha aprovat inicialment la modificació del Pla General Metropolità a La Floresta amb els vots de CiU i el PP. El document aprovat preveu, entre d'altres punts, la construcció de 150 habitatges públics i la inclusió dels edificis fora d'ordenament.


El document aprovat, sorgit del Pla Director de La Floresta, estipula que les noves construccions respectaran l'entorn natural i que es reduirà la xarxa viària. La proposta també contempla la racionalització d'equipaments i la de crear tres noves centralitats al districte.
El tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Jan Carbó, ha remarcat que el document és fruït d'un ampli procés de participació dels veïns de La Floresta:

Jan Carbó

Aquest document ha estat molt participatiu i exposa el que volen la majoria dels veïns


Un dels punts més polèmics és el planejament de Can Busquets. Alguns partits han demanat que no es pugui edificar aquest sector, metre el text preveu la construcció de 200 habitatges: 150 serien habitatges públics i la resta, habitatges pluri-familiars particulars. Els grups de l'oposició en bloc han denunciat que en el document referenciat no hi figuri cap compromís de fer habitatge públic. En concret, els socialistes critiquen que les 50 habitatges privades que es construeixin no siguin de Promusa. Jordi Menéndez, portaveu del PSC:

Jordi Menéndez

No acceptem habitatges plurifamiliars sinó són públics


El socialistes han desqualificat el text perquè, diuen, no inclou una memòria econòmica del cost de la modificació del PGM, ni el corresponent pla d'etapes. Per tant, consideren incomplet el document, i PSC i Iniciativa han demanat l'ajornament de l'aprovació inicial.

No obstant, l'aprovació ha tirat endavant amb els vots favorables de l'equip de govern, els vots negatius de PSC i ICV, i l'abstenció d'ERC.