Ràdio Sant Cugat recorda en un programa especial el retorn del president Tarradellas

Josep Tarradellas va arribar a Barcelona el 23 d'octubre de 1977

Política

Publicat el 23/oct/02 per Redacció

Ràdio Sant Cugat ha dedicat un programa especial al retorn del president de la Generalitat a l'exili Josep Tarradellas. Va ser un 23 d'octubre de 1977 quan els catalans van rebre amb els braços oberts la restitució del seu govern autònom i l'inici d'un llarg camí cap a la recuperació de la democràcia.

Josep Tarradellas sortia a les sis de la tarda al balcó del Palau de la Generalitat per celebrar la restitució del govern a l'exili després de 40 anys amb unes paraules ja en la memòria de tots els catalans. Escoltem Manuel Royes, president de la Diputació de Barcelona:

Manuel Royes

El retorn de Tarradellas va ser un esdeveniment de gran importància i va suposar una fita perquè significava que ja no tirariem enrrera


Des d'aquesta casa hem volgut saber com ho van viure alguns santcugatencs. L'alcalde, Lluís Recoder ha explicat que el retorn de Tarradellas havia de significar el retorn de moltes de les nostres llibertats perdudes

Lluís Recoder

Va representar el retorn d'un símbol i el retorn de la democràcia


Per la seva banda, el portaveu del PSC, Jordi Menéndez, ha explicat com va conèixer el president durant el seu exili a França.

Jordi Menéndez

Vaig anar a veure a Tarradellas i em va impresionar molt, sobretot pels seus comentaris


El debat que ha realitzat Ràdio Sant Cugat ha comptat amb els testimoni del regidor de Promoció Econòmica, el convergent Pasqual d'Ossó, la regidora socialista Maria Sansa i Jertro Sempere, membre d'ERC.