L'alcalde sosté que el pas del TGV per Barcelona respon a 'interessos polítics'


  • Comparteix:

L'alcalde critica el Ministeri de Foment per haver descartat una estació del Tren d'Alta Velocitat (TGV) per a passatgers al Vallès Occidental. Segons Lluís Recoder, la decisió de fer passar el tren per Barcelona perjudica el conjunt de Catalunya i respon a 'interessos polítics' per beneficiar la capital.

En un acte a Terrassa, el delegat de Foment a Catalunya, Jordi Prat, ha descartat que el Vallès Occidental aculli un estació de passatgers del TGV. Prat només contempla que s'estudiï una parada d'aquest tipus a la comarca quan es consolidi la connexió entre Barcelona, París i Madrid.

Segons Recoder, l'anunci del govern espanyol és contrari al posicionament unànime dels alcaldes de la zona. En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que els estudis inicials d'arribada del TGV preveien el pas del tren pel Vallès Occidental.

Recoder ha subratllat que l'opció de fer arribar el TGV per Barcelona crea 'incertesa' i és més cara que la via del Vallès Occidental.

Lluís Recoder

S'estan imposant uns interessos polítics que responen a les necessitats de Barcelona però no a les del país.


L'alcalde també ha lamentat que només es compti amb el Vallès Occidental per al pas de mercaderies. Segons Recoder, aquest és un exemple més de mala planificació metropolitana.

Lluís Recoder

És un concepte metropolità que critico: allò que és lleig i molesta ha de passar per la perifèria.


Està previst que la línia d'alta velocitat arribi a Barcelona a finals d'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.