PSC, ERC i ICV-EUiA reediten el pacte tripartit a Valldoreix


  • Comparteix:

PSC, ERC, ICV-EUiA i una agrupació de veïns independents han signat un pacte per tornar a presentar una candidatura conjunta a la presidència de l'EMD de Valldoreix. La Candidatura de Progrés i Catalanista, amb Montserrat Turu al capdavant, es marca com a objectiu continuar amb la tasca iniciada el 2003 i millorar la qualitat de vida dels valldoreixencs.

L'acord compromet les formacions a governar 'defensant els interessos generals' i perseguint 'la millora de la qualitat de vida' dels valldoreixencs. El document també remarca que la 'lleialtat i el respecte mutu' hauran de regir les relacions entre els grups polítics que conformen la candidatura.

L'actual presidenta de l'EMD i candidata a la reelecció, Montserrat Turu, ha fet un balanç positiu de l'acció de govern en l'actual mandat, i ha destacat projectes com la retirada de les línies d'alta tensió, la reforma de la seu de l'EMD i el cobrament del 'deute històric' amb Sant Cugat. Turu aposta per la continuïtat en els propers quatre anys.

Montserrat Turu

Molts veïns volen que es mantingui aquest govern, que ha acomplert amb les expectatives obertes el 2003. L'EMD ha demostrat capacitat de planificació i rigor.


El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, també ha destacat l'acció de govern de l'EMD en aquests quatre anys. Villaseñor considera que la primera Candidatura de Progrés ha transformat Valldoreix.

Ferran Villaseñor

Aquesta unió de tres partits reforça el que es mereixen els valldoreixencs: un govern que ha canviat com un mitjó Valldoreix.


El president d'ERC, Andreu Freixes, ha restat importància a les negociacions iniciades amb CiU a Valldoreix i ha afirmat que la reedició de la candidatura d'esquerres permetrà continuar apostant per les polítiques socials. Freixes ha vaticinat que el segon tripartit valldoreixenc sabrà 'corregir els errors' d'aquest mandat.

Andreu Freixes

L'experiència acumulada servirà per evitar els petits errors comesos. Governar és rectificar. Les dificultats del final del mandat quedaran solucionades.


La presidenta d'ICV, Àssun Reyes, també ha celebrat la reedició del pacte, un acord que ha qualificat de 'natural'.

Àssun Reyes

Estem contents, perquè aquest pacte és el que tocava. Qualsevol altra cosa hauria estat contra-natura.


Tant PSC com ERC han obert les portes a un possible pacte d'esquerres a l'Ajuntament de Sant Cugat, tot i que no s'han volgut posicionar explícitament, a l'espera dels resultats electorals del 27 de maig. El president dels republicans, Andreu Freixes, ha assenyalat que la seva formació estudiarà 'tots els escenaris possibles' després dels comicis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.