Una campanya denuncia el creixement urbanístic i el model de ciutat de Sant Cugat

Política

Publicat el 22/mai/07 per Miquel Herrada

La campanya 'Està tot fatal' denuncia que Sant Cugat pateix una 'ferotge onada especulativa'. El col·lectiu ha redactat un manifest que critica el model de creixement urbanístic de la ciutat i lamenta la destrucció de l'entorn natural.

El document alerta de la destrucció del medi natural i social que, segons el col·lectiu, està convertint el nostre municipis en una 'ciutat dormitori' sense identitat. El manifest lamenta la progressiva 'marginació' d'una part de la població a favor d'un prototip de ciutadà 'adinerat'.

Segons el document, aquesta situació és conseqüència de les actuacions de les constructores, les immobiliàries i les promotores, i de la 'complicitat' de l'Ajuntament, 'governi qui governi'. Sobre la dificultat per accedir a un habitatge, el col·lectiu denuncia l'existència de 4.000 cases buides i la construcció de 20.000 pisos als nous barris a preus 'del tot inassumibles'.

Davant d'aquesta situació, la campanya 'Està tot fatal' encoratja la ciutadania a 'passar a l'acció' i no 'quedar-se de braços creuats'.

Els membres de la campanya han realitzat accions a la nostra ciutat, com penjar cartells i fer pintades reivindicatives en alguns murs.