Rubí comptarà amb el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 a partir del desembre


  • Comparteix:

El nou jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 de Rubí, que també donarà servei a Sant Cugat, entrarà en funcionament al desembre. D'aquesta manera, la nostra ciutat continua depenent dels jutjats del municipi veí, malgrat les reiterades demandes de tots els partits polítics i entitats locals. Actualment, el 50% dels assumptes civils i el 40% dels penals que es tracten als jutjats de Rubí provenen de Sant Cugat.

Tots els grups polítics municipals van reiterar fa tres mesos la demanda d'uns jutjats de Primera Instància i Instrucció per a Sant Cugat. En una declaració institucional llegida per l'alcalde, el ple va recordar que aquesta reclamació s'arrossega des de fa 20 anys. Tot i això, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, s'ha mostrat reiteradament en desacord amb la possibilitat que Sant Cugat assoleixi aquest objectiu.

En declaracions anteriors, l'alcalde en funcions, Lluís Recoder, ha subratllat que Sant Cugat és l'única ciutat catalana de més de 60.000 habitants sense jutjats de primera instància propis.

Lluís Recoder

Sant Cugat no té jutjats perquè la consellera Tura ens els nega. Els continuarem reclamant. Qui ha de justificar la seva postura és la consellera.


El degà del Col·legi d'Advocats de Terrassa, Miquel Sàmper, considera que és preferible tenir una seu judicial amb especialitzacions que separar els jutjats entre Rubí i Sant Cugat. Sàmper també ha expressat en més d'una ocasió que és un greuge comparatiu que Sant Cugat no tingui jutjats propis.

Actualment, el 50% dels assumptes civils i el 40% dels penals que es tracten els jutjats de Rubí provenen de la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.