Recoder vol que cada consell de districte tingui un president diferent

Política

Publicat el 3/jun/07 per Josep Gimeno

L'alcalde electe, Lluís Recoder, aposta perquè cada consell de districte tingui un president diferent per millorar-ne el funcionament. Recoder defensa que tres regidors se centrin en les necessitats d'aquests territoris des de la presidència dels consells. En l'actualitat, el regidor de Descentralització és president dels consells de districte de Mira-sol, la Floresta i les Planes.

Recoder ha explicat que cal 'una reforma institucional als districtes' perquè el model de presidència actual és 'ineficaç'. En aquest sentit, Recoder ha demanat el suport de la resta de partits per introduir aquesta modificació del consell.

El canvi de model de presidència dels consells s'hauria d'incloure en la reforma del Reglamet Orgànic Municipal (ROM). Mentrestant, l'alcalde electe estudia com aplicar la proposta provisionalment.

Segons Recoder, el fet que tres regidors assumissin una de les tres presidències dels consells de districte seria la fórmula adient per millorar-ne el funcionament.

Lluís Recoder

Aquesta proposta pot donar més eficàcia als consells de districte. Que cada consell tingués un regidor responsable seria la millor solució per als districtes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En declaracions a 'El Punt', l'alcalde electe també ha reclamat que s'eviti la utilització dels consells de districte. Segons Recoder, en els darrers mandats, hi ha hagut polítics amb 'aspiracions de govern' que s'han vestit de 'líders veïnals per fer oposició a l'equip de govern des del consell de districte'. Recoder considera que aquesta estratègia política ha fet que 'el govern s'atrinxeri' als consells.