ERC no votarà la investidura de Recoder i posa condicions per governar amb CiU


  • Comparteix:

ERC no donarà el seu vot a la investidura de Lluís Recoder com a alcalde. Les bases del partit estan dividides entre els que prefereixen quedar-se a l'oposició i els que aposten per negociar amb CiU. La direcció del partit obrirà converses amb la federació nacionalista, però s'ha compromès a sotmetre la decisió final a l'assemblea de militants.

Una trentena de militants han analitzat aquest dijous els resultats electorals d'ERC, que va perdre un regidor i més de 2.000 vots el 27 de maig. Les bases republicanes no han qüestionat l'actual lideratge de la secció local però han reclamat que la formació s'obri més a la ciutadania.

Sectors de la militància aposten perquè ERC estigui a l'oposició els propers quatre anys, mentre que una part de les bases accepta l'inici de negociacions amb CiU per entrar al govern municipal. De moment, els dos regidors republicans no donaran suport aquest dissabte a la investidura de Lluís Recoder com a alcalde, com explica el cap de llista, Raül Grangé.

Raül Grangé

No farem cap maniobra estranya. Per coherència amb nosaltres i el nostre projecte, ens votarem a nosaltres mateixos.


La direcció d'ERC iniciarà converses formals amb CiU la setmana vinent. Grangé assegura que les negociacions només prosperaran si la federació nacionalista, malgrat tenir majoria absoluta, accepta els principals eixos programàtics dels republicans. Entre els punts irrenunciables, el cap de llista d'ERC destaca la preservació de Torre Negra i Can Busquets i la no-construcció de la Ronda Sud.

Grangé deixa clar que Esquerra no vol entrar al nou govern per tenir càrrecs.

Raül Grangé

Volem que la nostra hipotètica entrada al govern sigui un actiu per a la ciutat. L'últim del que volem parlar és de carteres, perquè es pot interpretar com un afany de tenir càrrecs.


Segons Grangé, la majoria absoluta de CiU obliga ERC a ser encara més exigent en la negociació per entrar al govern municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.