La ministra de Cultura diu que el retard dels 'papers' no és per motius electorals


  • Comparteix:

La ministra de Cultura, Carmen Calvo, adverteix que els tècnics del ministeri necessiten un temps 'raonable' per analitzar amb rigor els anomenats 'papers de Salamanca' pendents de retornar als particulars. Segons Calvo, el retard en la devolució dels documents no té res a veure amb el calendari electoral.

Després que el departament de Cultura de la Generalitat expressés el seu malestar pel retard en el procés de retorn, la ministra Calvo ha advertit que la demora no té res a veure amb 'convocatòries electorals'.

Així ho ha dit la ministra durant una visita a Barcelona.

Carmen Calvo

No té a veure amb anar ràpid o amb convocatòries electorals. Necessitem un termini de temps necessari per no tornar res que no estigui emparat per la llei.


Calvo ha explicat que els tècnics del Ministeri també necessiten temps per analitzar els documents, com el que han tingut els tècnics de la Generalitat.

Carmen Calvo

Si els tècnics de la Generalitat han estat vuit mesos treballant deu hores diàries és raonable que els tècnics del Ministeri tinguin el seu temps.


La ministra ha assegurat que els tècnics estatals van començar a analitzar els documents de seguida que van rebre la proposta de la Generalitat sobre els arxius que s'havien de retornar. Calvo ha dit que no sap quan acabarà el procés i ha advertit que serà 'el temps que marquin els tècnics'.

Un cop acabin els treballs s'haurà de convocar la comissió mixta Estat-Generalitat que haurà de concretar la devolució dels documents i revisar la catalogació feta pels tècnics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.