PSC i ICV-EUiA troben prematur parlar d'un candidatura conjunta d'esquerres


  • Comparteix:

ERC diu que la baixada de les esquerres és un fenomen global a Europa

ERC diu que la baixada de les esquerres és un fenomen global a Europa

El PSC i ICV-EUiA veuen 'prematur' parlar d'un pacte dels partits d'esquerres per concórrer plegats a les properes eleccions. Les declaracions les han fet els caps de llista de les dues formacions en el marc d'un debat post-eleccions organitzat aquest dijous per la Fundació Sant Cugat.

El PSC i ICV-EUiA han qualificat la situació actual com a 'moment de reflexió', però no han descartat la possibilitat d'anar plegats a les properes eleccions del 2011. Per la seva banda, ERC ja va descartar el pacte de les esquerres després de les eleccions.

Per al cap de llista del PSC, Salvador Gausa, els socialistes afronten el mandat amb la voluntat de no fer 'oposició frontal irracional' a cap partit del consistori. Segons Gausa, el possible pacte de les esquerres és una 'bona iniciativa', però ha dit que ara és moment per a la reflexió.

Escoltem Salvador Gausa.

Salvador Gausa

Aquest és un moment de reflexió i no per pendre decisions. Hi ha molt de temps, moltes dificultats i moltes oportunitats. Hem sembla una bona iniciativa.


Des d'ICV-EUiA, el cap de llista Xavier Boix ha afirmat que la seva formació no ha discutit la possibilitat d'un pacte d'esquerres i ha qualificat la iniciativa com a 'prematura'. Segons Boix, el moment actual ha de ser de 'reflexió interna' i de planificació de l'acció política durant els propers quatre anys.

Tot i no descartar la possibilitat, Boix ha advertit que la política de pactes no és fàcil en una ciutat com Sant Cugat.

Xavier Boix

En una ciutat de 70.000 habitants com Sant Cugat no és fàcil fer aventures de pactes, però nosaltres estem oberts i sempre ens hem apostat per un govern d'esquerres.


La proposta sobre un pacte dels partits d'esquerres a les properes eleccions la va formular l'historiador local, Jordi Casas, l'endemà dels darrers comicis municipals.

Per la seva banda, el candidat d'ERC, Raül Grangé, ha assegurat que el descens de les esquerres és un fenomen global a Europa. Segons Grangé, una de les causes és la pèrdua dels referents del marxisme. En aquest context, el polític republicà diu que l'esquerra ha perdut el seu eix identitari.

Grangé també ha explicat que continuen les negociacions per entrar a l'equip de govern amb CiU. El polític republicà explica que l'assemblea del partit serà l'encarregada de validar o rebutjar un pacte de govern.

Raül Grangé

Estem negociant amb CiU i la nostra assemblea haurà de refrendar un acord.


Una quarantena de persones ha assistit a l'acte organitzat per la Fundació Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.